Akupunktur har en god klinisk virkning på cervikal spondylotisk radikulopati (afklemning af nerverne mellem nakkehvivlerne)

Udgivet den 12 jun. 15, 23:41

Opdateret den 14 jun. 15, 13:39

Kategori: Forskning i akupunktur

Kommentarer: 0

Videnskabelig dokumenteret forskning

Original overskrift: Clinical effect of acupuncture on cervical spondylotic radiculopathy: results of a case series

Dato: December 2013

Tidsskrift: Acupuncture in Medicine

Database: PubMed

Dette forskningsprojekt har fået økonomisk støtte af: Ukendt

Introduktion:

At observere effektiviteten af akupunktur, der gives i halsregionen, hos patienter med radikulære (udstrålende) symptomer i en eller begge arme som følge af cervikal spondylotisk radikulopati (CSR).

Materiale og metoder:

15 personer diagnosticeret med CSR og med smerter og/eller paræstesi i en eller begge arme i 13,1 ± 18,0 måneder blev udvalgt. De 15 patienter havde 16 berørte lemmer og en score på i alt 17 symptomscorer for smerte og/eller paræstesi. Alle patienter blev behandlet med akupunktur en gang om ugen i 4 uger på op til 10 steder i det cervikale paraspinale område centreret omkring det ramte område. Symptomernes sværhedsgrad blev registreret ved anvendelse af en visuel analog skala (VAS), og en funktionsevaluering blev udført ved anvendelse af et indeks for nedsættelse af halsfunktion (NDI - Neck Disability Index).

Resultater:

Der sås en signifikant reduktion over tid for både gennemsnitlig VAS (p < 0,0001) og NDI (p < 0,0001). Ændringerne var stadig signifikante ved opfølgning efter 4 uger. Der blev opnået en 50 % reduktion i symptomscoren for 15 af de 17 symptomer, der blev lavet en score for.

Konklusion:

Gunstige resultater sås i næsten 90 % af tilfældene. Disse resultater viser, at akupunkturbehandling i halsregionen kan være effektiv som en konservativ terapi til behandling af CSR.

Brancheforeningen Danske Akupunktører har sponsoreret oversættelsen af ovenstående tekst.

Se flere detaljer om ansvar for tekst.

Kommentér denne artikel

Find os på:

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kort om forskning.dk

Forskning.dk er en portal, som ønsker mere åbenhed om den forskning, der regulerer danskernes sundhed. Samtidig kan portalen bruges til at finde dokumentation for holistiske behandlingsmetoders virkning.

Siden giver også adgang til en række nyttige links.

Kontakt forskning.dk

Kontakt gerne forskning.dk hvis du har en artikel om forskning eller en en idé til en artikel. Forskning.dk ønsker at indrage brugerne, så hold dig ikke tilbage med eventuelle input.

Århusvej 22A, 8500 Grenaa
+45 86 84 88 88
info@forskning.dk

© Forskning - 2024

Web