Forskning i akupunktur

Akupunktur er en behandlingsmetode, hvor der findes en del dokumentation for effekten. Nedenfor kan du se forskningsresultater, som alle er oversat til dansk. Der kan dog være termer, som kan være svære at forstå, men nederst i oversættelserne kan du læse forskningsresultatets konklusion. Nedenstående resultater er kun et lille udpluk af den forskning, der findes på området.
Du kan søge på bestemte lidelser i søgefeltet til højre.
Vil du vide mere om akupunktur, så kan du læse mere om metoden i Behandlingsformer.

Sorter efter:

Rækkefølge:            

Udgivet den 13. juni 2015

Akupunkturbehandling til patienter med kroniske nakkesmerter er en omkostningseffektiv behandlingsform

Akupunktur bruges i stigende grad til patienter med kroniske smerter, men der mangler dokumentation for cost-benefit-forholdet ved denne behandlingsstrategi. Formålet med dette studie var at vurdere omkostningerne og omkostningseffektiviteten af yderligere akupunkturbehandling t...

Udgivet den 13. juni 2015

Systematisk gennemgang af analyser af omkostningseffektivitet viser at akupunktur er omkostningseffektiv ved forskellige lidelser

Formålet med analysen er at opsummere materiale om omkostningseffektivitet for akupunktur.

Udgivet den 13. juni 2015

Scanning (fMRI) viser at akupunktur kan påvirke smerteforbundne netværk i hjernen

Hidtidige fund ved eksisterende studier med funktionel MRI (fMRI) af neuralmekanismerne, der medierer virkninger af akupunktur ved smertelindring, er inkonsekvente. Dette studie analyserer virkningerne af manuel akupunktur på smertevurdering og hjerneaktivering som reaktion på ...

Udgivet den 13. juni 2015

fMRI-scanning bekræfter at akupunktur reducerer hjernens smerteopfattelse

Nålesansningen ved deqi (smerte ved indstik) anses af de fleste akupunktører for at være en vigtig del af akupunktur. Undersøgelser med neurobilleddannelse, der undersøger denne nålesansning, har dog været begrænset.

Udgivet den 13. juni 2015

Akupunktur har en effekt på smerter og funktionsnedsættelse efter halsdissektion (kirurgisk fjernelse af lymfeknuder fra halsen)

At bestemme, om akupunktur reducerer smerter og funktionsnedsættelse hos patienter med cancer, der har fået foretaget halsdissektion. Det andet formål er at bestemme, om akupunktur afhjælper tørhed i munden hos disse personer.

Udgivet den 12. juni 2015

Akupunktur har en god klinisk virkning på cervikal spondylotisk radikulopati (afklemning af nerverne mellem nakkehvivlerne)

At observere effektiviteten af akupunktur, der gives i halsregionen, hos patienter med radikulære (udstrålende) symptomer i en eller begge arme som følge af cervikal spondylotisk radikulopati (CSR).

Udgivet den 12. juni 2015

Elektroakupunktur på lokalpunkter i nakken kan lindre smerter hurtigt hos patienter med cervikal spondylotisk radikulopati (afklemning af nerverne mellem nakkehvivlerne)

At sammenligne virkningsforskelle mellem elektroakupunktur med penetrerende needling-metode, Jiaji-elektroakupunktur og Jing fukang granule mod cervikal spondylotisk radikulopati (CSR) og at søge den bedste terapeutiske metode.

Udgivet den 12. juni 2015

Akupunkturpunktet Hegu (LI 4) har en positiv klinisk virkning på central ansigtsnervelammelse efter iskæmisk slagtilfælde

At observere den kliniske virkning af akupunktur i Hegu (LI 4) på central ansigtsnervelammelse efter iskæmisk slagtilfælde og at undersøge dosis-virkning-sammenhænget for forskellige stimuleringsintensiteter af akupunktur i Hegu (LI 4) samt den optimale behandlingsplan.

Udgivet den 12. juni 2015

Skalp-akupunktur, sammen med fysisk træning, virker på akutte blodpropper i hjernen

At observere forbedringerne ved samtidig behandling med dobbeltsidig hovedbundsakupunktur og genoptræning på almindelige dagligdags aktiviteter hos patienter med skader efter blodprop i hjernen i akut fase. Der blev foretaget en sammenligning af virkningsforskellene mellem dobb...

Udgivet den 12. juni 2015

Akupunktur forbedrer livskvaliteten ved synkebesvær efter slagtilfælde

At vurdere virkningen af at kombinere standardsynketræning med akupunktur til patienter med synkebesvær efter slagtilfælde.

Find os på:

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kort om forskning.dk

Forskning.dk er en portal, som ønsker mere åbenhed om den forskning, der regulerer danskernes sundhed. Samtidig kan portalen bruges til at finde dokumentation for holistiske behandlingsmetoders virkning.

Siden giver også adgang til en række nyttige links.

Kontakt forskning.dk

Kontakt gerne forskning.dk hvis du har en artikel om forskning eller en en idé til en artikel. Forskning.dk ønsker at indrage brugerne, så hold dig ikke tilbage med eventuelle input.

Århusvej 22A, 8500 Grenaa
+45 86 84 88 88
info@forskning.dk

© Forskning - 2024

Web