Akupunktur

Akupunktur indgår i Den Traditionelle Kinesiske Medicin (på engelsk Traditional Chinese Medicine forkortet TCM), som også omfatter kinesisk diagnostik, helseråd angående levevis, kostterapi, urtemedicin m.v.

Akupunktur er en behandlingsmetode, og den der udøver akupunkturen er en akupunktør. Behandlingsmetoden er 4- 5.000 år gammel, og Kina er akupunkturens oprindelsesland. Selve behandlingen foregår med meget tynde sterile nåle (Danske Akupunktørers- og Praktiserende Akupunktørers medlemmer bruger kun sterile éngangsnåle).

Der er akupunkturpunkter på det meste af kroppen, men i praksis er det ofte punkter ved håndled og fodled, der benyttes mest. Behandlingen er som regel meget behagelig, og gør sjældent ondt. Selve indstikket kan nogle gange mærkes, men som regel kun et sekund, da nålekvaliteten efterhånden er ret god (I starten brugte man nåle af flintesten, og da kunne en akupunkturbehandling mærkes). Mange bliver meget afslappede under og efter en akupunkturbehandling, men samtidig får de fleste mere energi.

Behandlingensmetoden er holistisk. Det betyder, at akupunktørens behandling sjældent er direkte symptomatisk, men virker på hele kroppen på én gang. Derfor kan man i princippet have en lidelse, som forsvinder af “sig selv”, selv om man ikke har fortalt akupunktøren noget om denne skavank.

Traditionel Kinesisk Medicin bygger på en ældgammel filosofi. Denne omtales ofte som østlig medicin for at skelne denne fra den medicinske behandling. Til sammenligning er vores vestlige medicin kun få hundrede år gammel. I starten kan den østlige filosofi ofte virke uforståelig og anderledes, men efterhånden som man opnår forståelse af filosofien, kan man finde en rød tråd til nogle af de gamle husråd om sygdom og sundhed.

 

Find os på:

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kort om forskning.dk

Forskning.dk er en portal, som ønsker mere åbenhed om den forskning, der regulerer danskernes sundhed. Samtidig kan portalen bruges til at finde dokumentation for holistiske behandlingsmetoders virkning.

Siden giver også adgang til en række nyttige links.

Kontakt forskning.dk

Kontakt gerne forskning.dk hvis du har en artikel om forskning eller en en idé til en artikel. Forskning.dk ønsker at indrage brugerne, så hold dig ikke tilbage med eventuelle input.

Århusvej 22A, 8500 Grenaa
+45 86 84 88 88
info@forskning.dk

© Forskning - 2024

Web