Det er ambitionen, at Forskning.dk skal kunne bruges som en database, hvor du kan finde forskningsresultater og bruge siden som en genvej til at finde links indenfor sundhed og forskning. Desuden vil Forskning.dk bringe artikler hvor nytænkning, understøttet af forskningsresultater, vil blive præcenteret. Forskning behøver ikke være kedelig, og det vil Forskning.dk gerne vise med et menneskeligt ansigt.
Kritisk overfor fusk og dobbeltroller
Forskning.dk er ikke medicinalindustriens forlængede arm, men der vil blive kigget kritisk på al forskning – ikke mindst hvis den kan være forbundet med interessekonflikter. Forskning.dk vil også have en kritisk tilgang til forskere, der fusker eller har dobbeltroller. Nogle forskere manipulerer helt bevidst omkring deres forskning. Andre kommer bare galt af sted. Læs mere her
Forskning kan let manipulere
Meget forskning er konstrueret, så den kun sætter fokus på et meget lille område. På den måde bliver videnskaben meget let ensporet og måske ligefrem manipulerende. Eksempelvis får 1.800 danskere hvert år modermærkekræft, og mange flere får den mere ufarlige hudkræft. Selv om hvert eneste tilfælde er et tilfælde for meget, så hører vi mest om den negative side af solens stråler, som også får skylden for kræft i huden. Men hvor mange er mon blevet reddet af solens livgivende stråler? Mon der er solbadere, som er reddet fra at få mere alvorligere kræfttyper i det indre af kroppen? Mon der var flere. der ville være blevet deprimerede og ville have begået selvmord, hvis de ikke havde nydt godt af massiv solbadning? Disse spørgsmål besvarer forskningen sjældent, når der advares mod solen. Der bliver blot konkluderet, at vi skal passe på den farlige sol. Forskningen bekræfter dog også, at solens stråler øger mængden af D-vitamin i kroppen. Vi ved også, at D-vitamin forebygger en lang række sygdomme som eksempelvis KOL, demens, type 2-diabetes, højt kolesterol-indhold i blodet, kræft og død.
Åbenhed overfor holistiske metoder
Forskning.dk vil have en mere åben tilgang til forskning indenfor sundhedsområdet. Forskning.dk er indforstået med, at videnskab og forskning kan være andet end de traditionelle metoder, der eksempelvis benyttes til pilleforskning, for disse metoder vil oftest ekskludere forskning indenfor næsten alle ikke-medicinske behandlingsmetoder. Forskning.dk vil bringe artikler med forskning i alternative/komplementære behandlingsformer, og du kan finde forskningsresultater indenfor udvalgte behandlingsmetoder i “Forskningsarkiv“
Mest læste artikler
Søvnproblemer og stråling: Smartmeter-problematikken i dansk kontekst
<!--
20 views
-->
5G-stråling påvirker hud og svedkirtler
<!--
13 views
-->
Forskning i akupunkturs virkning på KOL
<!--
13 views
-->
Stråling stresser kroppen og giver celleskader
<!--
12 views
-->
Sundhedsstyrelsen har informeret om bivirkninger i fem år