Spørgeskemaundersøgelse viser at anvendelse af komplementær og alternativ medicin (KAM) til personer med skade på rygmarven gør patienterne mere tilfredse

Udgivet den 12 jun. 15, 22:40

Opdateret den 14 jun. 15, 14:10

Kategori: Forskning i akupunktur

Kommentarer: 0

Videnskabelig dokumenteret forskning

Original overskrift: Use of complementary and alternative medicine in persons with spinal cord injury in Switzerland: a survey study

Dato: 24.02.2015

Database: PubMed

Dette forskningsprojekt har fået økonomisk støtte af: Ukendt

Introduktion:

At evaluere brugen af og tilfredsheden med komplementær og alternativ medicin (KAM – complementary and alternative medicine)-teknikker hos patienter med skade på rygmarven (SCI – spinal cord injury). Mellem maj og september 2014 blev alle patienter med kronisk (>1 år) SCI, der mødte op på det urologiske ambulatorium, bedt om at udfylde et spørgeskema om brugen af CAM.

Materiale og metoder:

Spørgeskemabaseret spørgeundersøgelse.

Resultater:

Ud af de 103 deltagere (66 mænd og 37 kvinder) anførte 73,8 %, at de har brugt en eller anden form for KAM siden SCI, hvor akupunktur og homeopati var de to teknikker, der var hyppigst benyttet (31 % hver). De hyppigste indikationer for brug af KAM var smerter og urinvejsinfektioner. KAM blev anvendt som et supplement snarere end i stedet for. Samlet tilfredshed (85,1 %) samt tilfredshedsrater for de forskellige indikationer (smerter: 85 %; urinvejsinfektioner: 90,5 %) og for de hyppigst anvendte former for KAM (homeopati: 90,6 %, akupunktur: 78,1 %) var høj(e).

Konklusion:

Ifølge vores data er der et behov for supplerende KAM-procedurer til behandling af medicinske komplikationer hos personer med SCI. KAM medførte høje tilfredshedsniveauer. På baggrund af disse resultater bør der ved fremtidig undersøgelse foretages en systematisk evaluering af det terapeutiske potentiale for de mest populære KAM-teknikker, for eksempel akupunktur og homeopati, til behandling af sekundære medicinske komplikationer af SCI.

Brancheforeningen Danske Akupunktører har sponsoreret oversættelsen af ovenstående tekst.

Se flere detaljer om ansvar for tekst.

Kommentér denne artikel

Find os på:

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kort om forskning.dk

Forskning.dk er en portal, som ønsker mere åbenhed om den forskning, der regulerer danskernes sundhed. Samtidig kan portalen bruges til at finde dokumentation for holistiske behandlingsmetoders virkning.

Siden giver også adgang til en række nyttige links.

Kontakt forskning.dk

Kontakt gerne forskning.dk hvis du har en artikel om forskning eller en en idé til en artikel. Forskning.dk ønsker at indrage brugerne, så hold dig ikke tilbage med eventuelle input.

Århusvej 22A, 8500 Grenaa
+45 86 84 88 88
info@forskning.dk

© Forskning - 2024

Web