Alternativet inviterer til konference: Komplementær behandling i sundhedsvæsenet

Alternativet tager initiativ til nytænkning i sundhedsvæsenet med konference på Christiansborg

Udgivet den 17 dec. 15, 0:50

Opdateret den 05 jan. 16, 12:42

Forfatter: Gert Karlson

Kategorier: Behandling, Sunde vaner, Tæt på forskningen

Kommentarer: 5

Program

12.30 Ankomst

13.00 Velkomst v. Carolina Magdalene Maier.

13.10 Oplæg 1: Lasse Skovgaard, sundheds- og forskningspolitisk konsulent, ekstern lektor, ph.d. ”Integrative Medicine” – muligheder og udfordringer ved at integrere konventionel og alternativ behandling.

13.30 Oplæg 2: Asbjørn M. Drewes, professor, overlæge, ph.d., dr.med. Aalborg Universitetshospital. Komplementær behandling vs. det etablerede sundhedsvæsen.

13.50 Pause – kaffe, te og kage

14.10 Oplæg 3: Helle Johannessen, forskningsleder, mag.scient., ph.d., professor, Institut for Sundhedstjenesteforskning, Syddansk Universitet. Begrebet ”effekt” i sundhedsvidenskab og muligheden for at vurdere komplementær behandling.

14.30 Oplæg 4: Vinjar Magne Fønnebø, MD, MSc, dr. med., professor i forebyggende medisin og direktør ved NAFKAM – Nasjonalt Forskningssenter innen Komplementær og Alternativ Medisin. Forskning og informasjon i et vanskelig minefelt. Hvordan har vi løst utfordringen i Norge?

14.50 Paneldebat og spørgsmål fra salen.

15.50 Opsamling og perspektiver på dagen v. Carolina Magdalene Maier.

Hvordan får vi en mere integreret sundhedssektor, hvor etableret og komplementær medicin og behandling i højere grad går hånd i hånd? Det er det centrale spørgsmål, som Alternativet håber, at deltagerne vil udforske sammen med partiet til Alternativets konference om komplementær behandling den 10. februar 2016 kl. 13.00-16.00 i Fællessalen på Christiansborg.

Et integreret sundhedsvæsen

Vores sundhedsvæsen bygger på den vestlige medicins evidensbaserede praksis, som har fejret store succeser, resulteret i udryddelsen af talrige sygdomme, og fostret stærke behandlingsformer og forbløffende kirurgiske indgreb. Alternativet mener dog, at denne praksis bør suppleres med erfaringer og behandlingsformer, der findes inden for andre sundhedsparadigmer. Partiet ønsker et holistisk sundhedsvæsen, der tager højde for det hele menneske i et nytænkende samspil mellem etableret og komplementær behandling. Men hvordan vi får etableret et sådant samspil samtidig med, at vi respekterer begge traditioners måder at behandle og måle virkning på?

Konferencen vil ikke diskutere specifikke behandlingsformer og deres eventuelle fordele og ulemper. I stedet vil den tage et skridt tilbage og stille skarpt på, hvordan vi bygger bro mellem forskellige forståelser for evidens, samt på, hvordan et forskningscenter for komplementær behandling i Danmark kunne se ud.

Sådan deltager man i konferencen

For at tilmelde dig arrangementet skal du sende en e-mail til amalie.villesen@ft.dk med emnefelt: ’Deltagelse i konference om komplementær behandling’. I e-mailen bedes du angive fornavn, efternavn og firma/organisation (hvis du deltager i den anledning) eller adresse (såfremt du deltager som privatperson). Frist for tilmelding er den 8. februar 2016 kl 12.00.

Ankomst: Du går ind ad besøgsindgangen (under den store trappe) i Rigsdagsgården, hvor der vil være sikkerhedstjek og konference check-in, og hvor du får dit adgangskort af vores folk. Der kan være kø i forbindelse med sikkerhedstjek, så det anbefales at dukke op i god tid – gerne en halv time før konferencen starter.

Spørgsmål kan rettes til Alternativets politiske assistent Amalie Villesen: amalie.villesen@ft.dk /telefon 61 62 46 63.

5 kommentarer til “Komplementær behandling i sundhedsvæsenet

 1. Dorthe Karlson siger:

  Det ser spændende ud

 2. […] arrangeret en konference om komplementær behandling den 10. februar 2016 på […]

 3. Hurraaaa!
  Hvor dejligt.😄 jeg har lige udgivet en bog i november “hvad angår virkeligheden” hvor jeg samarbejder med en læge. Bogen tager primært udgangspunkt i klienternes oplevelser.
  Hurra for det gode initiativ!
  Vi kommer begge to.

 4. Hej…
  Jeg ser frem til at deltage i konferencen…
  Har længe gerne ville bevise/ vise ad mekanisk vej Den Kranio- Sakrale Puls (bevægelse)!
  Altså vise med en maskine det, som jeg og andre Kranio- Sakral terapeuter mærker med vores hænder, og det som Upleger viste og beviste for ca. 50 år siden.
  Mit apparat viser i realtime pulsen/ bevægelsen på en computer, og man kan samtidigt mærke på personen, at det som sker…
  Apparatet kan være med til at vise det, som også kaldes d. 3. puls. … hjertet som den første, og lungerne som d. 2. puls.
  Det hele skulle gerne være med til at kunne stille diagnoser ud fra nu tre ellementer i kroppen, og ikke som nu kun de to.
  Statens Forsknings- og innovationsstyrelse har doneret 250.000,- og KST foreningen har doneret 55.000,- til min bevisførelse, som nu helt er i hus…

  Venlig hilsen
  Karl Christian Meulengracht.

Kommentér denne artikel

Find os på:

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kort om forskning.dk

Forskning.dk er en portal, som ønsker mere åbenhed om den forskning, der regulerer danskernes sundhed. Samtidig kan portalen bruges til at finde dokumentation for holistiske behandlingsmetoders virkning.

Siden giver også adgang til en række nyttige links.

Kontakt forskning.dk

Kontakt gerne forskning.dk hvis du har en artikel om forskning eller en en idé til en artikel. Forskning.dk ønsker at indrage brugerne, så hold dig ikke tilbage med eventuelle input.

Århusvej 22A, 8500 Grenaa
+45 86 84 88 88
info@forskning.dk

© Forskning - 2024

Web