Forskning i danskernes smerter

Forskning: Danskerne har ondt som aldrig før. Hele 37,6 pct. har haft meget generende smerter eller ubehag indenfor de sidste to uger. Det er ikke overraskende, at det er de ældste, der har det værst. Det viser forskning hvor hele 160.000 danskere er blevet spurgt.

Kvinderne er noget hårdere ramt end mændene – især de yngste kvinder mellem 16-24 år, hvor hele 46,9 pct. har haft meget generende smerter eller ubehag indenfor de sidste 14 dage.

Læs mere om forskningsresultaterne her

Henrik Jørgensen, formand i Danske Akupunktører, påpeger, at ifølge amerikansk forskning så virker akupunktur bedre på smerter, end traditionel behandling. Derfor er det underligt, at politikerne ikke er vågnet op og har set denne mulighed. Vores medlemmer står klar og kan hjælpe de mange smerteplagede danskere. Endda til en pris, der er langt billigere end den vedvarende behandling, som systemet tilbyder.

Se forskningsresultater om smertebehandling, som danske akupunktører har samlet, her

Det smertestillende stof adenosin 24-dobles med akupunktur

Den danske forsker Maiken Nedergaard, som fungerer ved University of Rochester Medical Center i USA, har forsket i kroppens opfattelse af smerte. Forskergruppens forsknings-resultater viser, at stoffet adenosin virker smeretlindrende. Når en nål sættes i en mus 24-dobles mængden af adenosin, og to trejdedele af de testede mus har færre smerter i benet efter akupunktur.

Læs mere om forskning i akupunktur her

Liselott Blixt, sundhedsordfører for Dansk Folkeparti, har tidligere udtalt følgende til Danske Akupunktører:

”Jeg håber at vi inden længe kan sikre et tilskud til akupunktur, så vil smertepatienter kunne vælge mellem piller eller akupunktur og derved slippe for nogle af de bivirkninger som man kan have af medicinen”

Find os på:

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kort om forskning.dk

Forskning.dk er en portal, som ønsker mere åbenhed om den forskning, der regulerer danskernes sundhed. Samtidig kan portalen bruges til at finde dokumentation for holistiske behandlingsmetoders virkning.

Siden giver også adgang til en række nyttige links.

Kontakt forskning.dk

Kontakt gerne forskning.dk hvis du har en artikel om forskning eller en en idé til en artikel. Forskning.dk ønsker at indrage brugerne, så hold dig ikke tilbage med eventuelle input.

Århusvej 22A, 8500 Grenaa
+45 86 84 88 88
info@forskning.dk

© Forskning - 2024

Web