Virkningen af akupunktur og øreakupressur på depression ved brystcancer er bedre end fluoxetinhydrochlorid (antidepressiv medicin)

Udgivet den 12 jun. 15, 22:35

Opdateret den 14 jun. 15, 13:27

Kategori: Forskning i akupunktur

Kommentarer: 0

Videnskabelig dokumenteret forskning

Original overskrift: Efficacy on depression in breast cancer treated with acupuncture and auricular acupressure

Dato: Oktober 2014

Tidsskrift: Ukendt

Database: PubMed

Dette forskningsprojekt har fået økonomisk støtte af: Ukendt

Introduktion:

At sammenligne virkningsforskellen ved behandling af depression ved brystcancer mellem kombineret behandling med akupunktur og øreakupressur og behandling med vestlig medicin.

Materiale og metoder:

60 patienter blev vilkårligt fordelt i en observationsgruppe og en kontrolgruppe med 30 patienter i hver. Observationsgruppen fik den kombinerede behandling med akupunktur og øreakupressur. Hovedakupunkturpunkterne ved akupunktur var Hegu (LI 4), Tai-chong (LR 3), Baihui (GV 20), Zusanli (ST 36), Qihai (CV 6) osv. De ekstra akupunkturpunkter blev kombineret efter syndromdifferentieringen. Behandlingen blev givet en gang dagligt med 5 behandlinger om ugen og et interval på 2 dage mellem ugerne. Øreakupressuren blev givet i gan (CO12, lever), pi (CO13, milt), neifenmi (CO18, endokrin) osv. en gang hver 4. dag på hver side i én behandling. Kontrolgruppen fik ordineret fluoxetinhydrochloridkapsler til indtagelse via munden, 20 mg en gang dagligt. Hamiltons depressionsskala (HAMD) blev anvendt til at vurdere sygdommens sværhedsgrad og virkningen før behandling og efter 4 og 8 ugers behandling. HAMD-faktorændringer observeredes før behandling og ved afslutningen af den 8. uge. Åsbergs depressionsskala (SERS) blev anvendt til sikkerhedsvurdering.

Resultater:

Den totale effektive andel var 86,7 % (26/30) i observationsgruppen, som er bedre end 63,3 % (19/30) i kontrolgruppen (P < 0,05). Ved afslutningen af den 4. og 8. uge var HAMD-scorerne alle reduceret tydeligt i de to grupper (alle P < 0,01). Ved afslutningen af den 8. uge var scorerne for HAMD faktor 1 (angst/det somatiske system), faktor 5 (nedsat psykomotorisk tempo) og faktor 6 (søvnforstyrrelse) alle reduceret sammenlignet med scorerne før behandling i de to grupper (alle P < 0,01). Resultaterne i observationsgruppen var bedre end resultaterne i kontrolgruppen (P < 0,05, P < 0,01). SERS-scoren var klart lavere i observationsgruppen end i kontrolgruppen (P < 0,01).

Konklusion:

Den kombinerede behandling med akupunktur og øreakupressur bibringer antidepressionsvirkning ved behandling af depression ved brystcancer og har færre bivirkninger og høj sikkerhed. Virkningen er bedre end for fluoxetinhydrochloridkapsler.

Tags: Brystkræft Depression medicin

Brancheforeningen Danske Akupunktører har sponsoreret oversættelsen af ovenstående tekst.

Se flere detaljer om ansvar for tekst.

Kommentér denne artikel

Find os på:

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kort om forskning.dk

Forskning.dk er en portal, som ønsker mere åbenhed om den forskning, der regulerer danskernes sundhed. Samtidig kan portalen bruges til at finde dokumentation for holistiske behandlingsmetoders virkning.

Siden giver også adgang til en række nyttige links.

Kontakt forskning.dk

Kontakt gerne forskning.dk hvis du har en artikel om forskning eller en en idé til en artikel. Forskning.dk ønsker at indrage brugerne, så hold dig ikke tilbage med eventuelle input.

Århusvej 22A, 8500 Grenaa
+45 86 84 88 88
info@forskning.dk

© Forskning - 2024

Web