Syv omkostnings-studier viser, at det kan betale sig at give akupunktur mod visse kroniske smertetilstande

Udgivet den 24 nov. 14, 19:24

Opdateret den 12 dec. 14, 22:36

Oversat af Forskning.dk

Kategori: Forskning i akupunktur

Kommentarer: 1

Videnskabelig dokumenteret forskning

Original overskrift: Costs and consequences of acupuncture as a treatment for chronic pain: a systematic review of economic evaluations conducted alongside randomised controlled trials

Dato: 22.10.2012

Tidsskrift: Complement Ther Med

Database: PubMed

Dette forskningsprojekt har fået økonomisk støtte af: Ukendt

Introduktion:

Den økonomiske byrde, som kroniske smertetilstande påfører den enkelte person og samfundet, er betydelig. Akupunktur synes at være en klinisk effektiv behandling af visse kroniske smertetilstande. Da politiske beslutningstagere har brug for information i form af økonomiske evalueringer, var formålet med denne systematiske gennemgang at frembringe data fra økonomiske evalueringer til klarlæggelse af, om akupunktur til behandling af kroniske smertetilstande er god værdi for pengene.

Materiale og metoder:

Der blev lavet en litteratursøgning i sundhedsrelaterede og økonomiske databaser plus endvidere en manuel søgning. Økonomiske evalueringer, der blev udført sideløbende med randomiserede, kontrollerede forsøg, var egnede.

Resultater:

Otte økonomiske evalueringer blev inkluderet i denne gennemgang, syv omkostnings-nytte-analyser og én omkostnings-effekt-analyse. Behandlede tilstande inkluderede lænderygsmerter, nakkesmerter, dysmenoré, migræne og hovedpine og oteoarthritis. De syv omkostnings-nytte-analyser viste, at akupunktur var klinisk effektiv, men kostede mere. Udgiften pr. opnået kvalitetsjusteret leveår (QALY) lå i intervallet fra £2.527 til £14.976 pr. QALY, hvilket er under den almindeligt anførte grænseværdi, der anvendes af UK National Institute for Health and Clinical Excellence på £20.000 til £30.000. Det ene omkostnings-effekt-studie indikerede, at der kan være både kliniske fordele og omkostningsbesparelser forbundet med akupunktur mod migræne. Der var heterogenitet over de otte forsøg med hensyn til fagpersonen, der udførte akupunkturen, akupunkturmetoden og oprindelsesland.

Konklusion:

Udgiften pr. opnået QALY i alle syv omkostnings-nytte-studier viste sig at være under typiske grænseværdier for villighed til at betale. Akupunktur synes at være en omkostningseffektiv behandling til visse kroniske smertetilstande.


Forskning.dk er ansvarlig for rigtigheden af denne oversættelse. Se flere detaljer om ansvar for tekst.

En kommentar til “Syv omkostnings-studier viser, at det kan betale sig at give akupunktur mod visse kroniske smertetilstande

  1. […] Syv omkostnings-studier viser, at det kan betale sig at give akupunktur mod visse kroniske smertetil… […]

Kommentér denne artikel

Find os på:

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kort om forskning.dk

Forskning.dk er en portal, som ønsker mere åbenhed om den forskning, der regulerer danskernes sundhed. Samtidig kan portalen bruges til at finde dokumentation for holistiske behandlingsmetoders virkning.

Siden giver også adgang til en række nyttige links.

Kontakt forskning.dk

Kontakt gerne forskning.dk hvis du har en artikel om forskning eller en en idé til en artikel. Forskning.dk ønsker at indrage brugerne, så hold dig ikke tilbage med eventuelle input.

Århusvej 22A, 8500 Grenaa
+45 86 84 88 88
info@forskning.dk

© Forskning - 2024

Web