Scanning (fMRI) viser at akupunktur kan påvirke smerteforbundne netværk i hjernen

Udgivet den 13 jun. 15, 7:46

Opdateret den 14 jun. 15, 14:20

Kategori: Forskning i akupunktur

Kommentarer: 0

Videnskabelig dokumenteret forskning

Original overskrift: Acupuncture-related modulation of pain-associated brain networks during electrical pain stimulation: a functionalmagnetic resonance imaging study

Dato: December 2014

Database: PubMed

Dette forskningsprojekt har fået økonomisk støtte af: Ukendt

Introduktion:

Hidtidige fund ved eksisterende studier med funktionel MRI (fMRI) af neuralmekanismerne, der medierer virkninger af akupunktur ved smertelindring, er inkonsekvente. Dette studie analyserer virkningerne af manuel akupunktur på smertevurdering og hjerneaktivering som reaktion på eksperimentelle, elektriske smertestimuli.

Materiale og metoder:

14 raske frivillige blev undersøgt ved anvendelse af en 1,5-T MRI-scanner. Intensiteten af smertestimuliene blev justeret til individuelle smertevurderinger på en numerisk vurderingsskala. fMRI ved baseline blev udført under elektrisk smertestimulering i et blokeret design. Ved den anden session blev der udført manuel akupunktur med gentaget stimulering på kontralaterale akupunkturpunkter - tyktarm 4, lever 3 og mavesæk 36 – før billeddannelse. Efter billeddannelse blev der foretaget subjektive smertevurderinger og vurderinger af de qi-sansningen.

Resultater:

Sammenlignet med baseline viste frivillige en moduleret hjerneaktivitet under smertetilstande i cingulate gyrus, insula, primær somatosensorisk cortex og præfrontale områder efter akupunktursessionen. Ifølge litteraturen synes aktiviteten i anterior insula og præfrontale områder at være korreleret med akupunkturbehandling.

Konklusion:

Dette studie understøtter forekomsten af smertestillende virkninger af akupunktur, der varer længere end behandlingsperioden. Smerteforbundne hjerneområder blev moduleret som en direkte respons på en forudgående akupunkturbehandling.

Brancheforeningen Danske Akupunktører har sponsoreret oversættelsen af ovenstående tekst.

Se flere detaljer om ansvar for tekst.

Kommentér denne artikel

Find os på:

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kort om forskning.dk

Forskning.dk er en portal, som ønsker mere åbenhed om den forskning, der regulerer danskernes sundhed. Samtidig kan portalen bruges til at finde dokumentation for holistiske behandlingsmetoders virkning.

Siden giver også adgang til en række nyttige links.

Kontakt forskning.dk

Kontakt gerne forskning.dk hvis du har en artikel om forskning eller en en idé til en artikel. Forskning.dk ønsker at indrage brugerne, så hold dig ikke tilbage med eventuelle input.

Århusvej 22A, 8500 Grenaa
+45 86 84 88 88
info@forskning.dk

© Forskning - 2024

Web