Elektroakupunktur i øret reducerede epilepsi hos rotter

Udgivet den 12 jun. 15, 22:47

Opdateret den 14 jun. 15, 14:09

Kategori: Forskning i akupunktur

Kommentarer: 0

Videnskabelig dokumenteret forskning

Original overskrift: Auricular electroacupuncture reduced inflammation-related epilepsy accompanied by altered TRPA1, pPKCα, pPKCε, and pERk1/2 signaling pathways in kainic acid-treated rats

Dato: 24.07.2014

Database: PubMed

Dette forskningsprojekt har fået økonomisk støtte af: Ukendt

Introduktion:

Inflammation anses ofte for at spille en afgørende rolle ved epilepsi ved at påvirke jernstatus og stofskiftet. I dette studie undersøgte vi den helbredende virkning af øreakupunktur og kropsakupunktur på epilepsi fremkaldt ved hjælp af kainsyre (KA) hos rotter.

Materiale og metoder:

Vi valgte en model for epileptisk krampeanfald hos rotter med indsprøjtning af KA (12 mg intraperitonealt (indenfor bughinden)). 2 Hz-elektroakupunktur (EA) blev givet i øret og i Zusanli og Shangjuxu (ST36-ST37)-akupunkturpunkter i 20 minutter i 3 dage/uge i 6 uger med start på dagen efter KA-indsprøjtningen.

Resultater:

De elektrofysiologiske resultater indikerede, at der var en overstimulering af neuroner hos de KA-behandlede rotter. Dette fænomen blev fjernet ved enten EA i øret eller ST36-ST37-EA, men ikke hos pseudobehandlede kontrolrotter. Resultater fra en Western-blot-analyse viste en opregulering af TRPA1, men ikke TRPV4, ved indsprøjtning af KA, som blev reduceret ved behandling med EA i øret eller ST36-ST37-EA, men ikke i den pseudobehandlede gruppe. Endvidere blev en forstærkning af TRPA1 ledsaget af en forøgelse af PKCα og en reduktion af PKCε. Ydermere blev pERK1/2, der er indiceret ved inflammation, også forøget ved hjælp af KA. Desuden kunne ovennævnte mekanismer modvirkes ved behandling med EA i øret og kunne delvist modvirkes ved behandling med ST36-ST37-EA.

Konklusion:

Disse resultater viser en hidtil ukendt mekanisme til behandling af epilepsi i forbindelse med inflammation, som kan omsættes til klinisk behandling.

Brancheforeningen Danske Akupunktører har sponsoreret oversættelsen af ovenstående tekst.

Se flere detaljer om ansvar for tekst.

Kommentér denne artikel

Find os på:

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kort om forskning.dk

Forskning.dk er en portal, som ønsker mere åbenhed om den forskning, der regulerer danskernes sundhed. Samtidig kan portalen bruges til at finde dokumentation for holistiske behandlingsmetoders virkning.

Siden giver også adgang til en række nyttige links.

Kontakt forskning.dk

Kontakt gerne forskning.dk hvis du har en artikel om forskning eller en en idé til en artikel. Forskning.dk ønsker at indrage brugerne, så hold dig ikke tilbage med eventuelle input.

Århusvej 22A, 8500 Grenaa
+45 86 84 88 88
info@forskning.dk

© Forskning - 2024

Web