Analyse viser at akupunktur virker på spasticitet efter slagtilfælde

Udgivet den 12 jun. 15, 22:47

Opdateret den 16 jun. 15, 22:04

Kategori: Forskning i akupunktur

Kommentarer: 0

Videnskabelig dokumenteret forskning

Original overskrift: Acupuncture for spasticity after stroke: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials

Dato: 05.01.2015

Database: PubMed

Dette forskningsprojekt har fået økonomisk støtte af: Ukendt

Introduktion:

Formålet med denne systematiske gennemgang var at finde ud af, hvor effektiv akupunktur eller elektroakupunktur (akupunktur med elektrisk stimulering) er til behandling af patienter med spasticitet efter et slagtilfælde.

Materiale og metoder:

Vi søgte efter publikationer i Medline, EMBASE og Cochrane-biblioteket på engelsk, 19 akkrediterede tidsskrifter i Korea og ”China Integrated Knowledge Resources Database” i Kina til og med 30. juli 2013. Vi inkluderede forsøg med vilkårlig behandlingstildeling og en kontrolgruppe uden nogen sprogbegrænsning, som sammenlignede virkningerne af akupunktur eller elektroakupunktur med almindelig pleje eller placeboakupunktur. De to forskere vurderede risikoen for systematiske fejl og udførte statistiske analyser. Tre forsøg på engelsk, et på koreansk og et på kinesisk blev inkluderet. Vurderingerne blev primært udført med den modificerede Ashworth-skala (MAS).

Resultater:

En sammenfattende analyse viste, at akupunktur eller elektroakupunktur i betydelig grad reducerede spasticitet efter slagtilfælde. En undergruppeanalyse viste, at akupunktur i betydelig grad reducerede håndleds-, knæ- og albuespasticitet hos patienter efter slagtilfælde. Forskelligartethed kunne forklares ved forskelle i kontrolgrupper, akupunkturpunkter og varigheden efter forekomsten af slagtilfældet.

Konklusion:

Det kan konkluderes, at akupunktur kunne være effektiv til at reducere spasticitet efter slagtilfælde, men der er brug for langtidsstudier til at fastlægge varigheden af virkningerne af behandlingen.

Brancheforeningen Danske Akupunktører har sponsoreret oversættelsen af ovenstående tekst.

Se flere detaljer om ansvar for tekst.

Kommentér denne artikel

Find os på:

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kort om forskning.dk

Forskning.dk er en portal, som ønsker mere åbenhed om den forskning, der regulerer danskernes sundhed. Samtidig kan portalen bruges til at finde dokumentation for holistiske behandlingsmetoders virkning.

Siden giver også adgang til en række nyttige links.

Kontakt forskning.dk

Kontakt gerne forskning.dk hvis du har en artikel om forskning eller en en idé til en artikel. Forskning.dk ønsker at indrage brugerne, så hold dig ikke tilbage med eventuelle input.

Århusvej 22A, 8500 Grenaa
+45 86 84 88 88
info@forskning.dk

© Forskning - 2024

Web