Akupunktur er efektiv ved kroniske sygdomme som luftvejssygdomme, sygdomme i fordøjelsessystemet og især ved kroniske smerter

Udgivet den 12 jun. 15, 22:36

Opdateret den 14 jun. 15, 14:14

Kategori: Forskning i akupunktur

Kommentarer: 0

Videnskabelig dokumenteret forskning

Original overskrift: Effectiveness of acupoint sticking therapy in common chronic diseases, with disease differentiation principle

Dato: 03.01.2014

Database: PubMed

Dette forskningsprojekt har fået økonomisk støtte af: Ukendt

Introduktion:

At undersøge effektiviteten af akupunktur ved tre almindelige kroniske sygdomme, herunder luftvejssygdomme, sygdomme i fordøjelsessystemet og kroniske smerter, efter sygdomsdifferentieringsprincippet.

Materiale og metoder:

I alt 200 egnede patienten med luftvejssygdomme, sygdomme i fordøjelsessystemet eller kroniske smerter blev inkluderet i dette studie. Akupunkturen blev udført baseret på den specifikke tilstand. Behandlingseffektiviteten blev sammenlignet tre måneder senere.

Resultater:

Den samlede positive responsrate var 87,50 % med 54,00 % samlet rate for signifikant effektivitet. For luftvejssygdommene, sygdommene i fordøjelsessystemet og kroniske smerter var den samlede responsrate henholdsvis 87,69 %, 80,00 % og 93,33 % (P > 0,05), hvorimod raten for signifikant effektiviteten var 46,15 %, 43,33 % og 69,33 % (P < 0,01).

Konklusion:

Akupunktur er effektiv til alle disse tre almindelige kroniske sygdomme, især til kroniske smerter.

Brancheforeningen Danske Akupunktører har sponsoreret oversættelsen af ovenstående tekst.

Se flere detaljer om ansvar for tekst.

Kommentér denne artikel

Find os på:

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kort om forskning.dk

Forskning.dk er en portal, som ønsker mere åbenhed om den forskning, der regulerer danskernes sundhed. Samtidig kan portalen bruges til at finde dokumentation for holistiske behandlingsmetoders virkning.

Siden giver også adgang til en række nyttige links.

Kontakt forskning.dk

Kontakt gerne forskning.dk hvis du har en artikel om forskning eller en en idé til en artikel. Forskning.dk ønsker at indrage brugerne, så hold dig ikke tilbage med eventuelle input.

Århusvej 22A, 8500 Grenaa
+45 86 84 88 88
info@forskning.dk

© Forskning - 2024

Web