Effektiv behandling af kroniske lænderygsmerter og knæsmerter med akupunktur hos ældre patienter

Udgivet den 24 nov. 14, 20:42

Opdateret den 29 dec. 14, 14:39

Oversat af Forskning.dk

Kategori: Forskning i akupunktur

Kommentarer: 0

Videnskabelig dokumenteret forskning

Original overskrift: Effective chronic low back pain and knee pain treatment with acupuncture in geriatric patients

Dato: 05.11.2014

Tidsskrift: Journal of Back and Musculoskeletal Rehabilitation

Database: PubMed

Dette forskningsprojekt har fået økonomisk støtte af: Ukendt

Introduktion:

Den mest almindelige sygdom hos den ældre aldersgruppe i Tyrkiet er degenerativ ledsygdom og smerter forbundet med sygdommen. Smertestillende medicin og fysisk terapi er den foretrukne behandling af kroniske smerter hos geriatriske patienter, men da ældre kan have talrige medicinske og ernæringsmæssige problemer, kan dette begrænse behandlingsmulighederne med smertestillende medicin på grund af en øget risiko for bivirkninger og lægemiddelinteraktioner.

Materiale og metoder:

Vores formål er at vise effekten af akupunktur til behandling af rygsmerter og knæsmerter hos ældre personer. Studiet inkluderer 34 patienter, 24 kvinder og 8 mænd. Gennemsnitsalderen var 69,0417 ± 8,95 år for kvinderne og 73,12 ± 8,24 år for mændene. Akupunkturbehandling hver anden dag i i alt 10 sessioner med Yintang, Ht 7 (Shenmen), LI 4 (Hegu), Ki 3 (Taixi) og Ki 6 viste sig i signifikant grad at reducere patienternes smertescorer.

Resultater:

Middelscorer for rygsmerter (8,8696 ± 1,546) og middelscorer for knæsmerter (9,1304 ± 1,4239) hos patienter blev reduceret signifikant til henholdsvis 2,1739 ± 1,466 og 1,455 ± 0,7; p< 0,001 efter akupunkturbehandlingen.

Konklusion:

Disse resultater er vigtige, da de giver beslutningsgrundlag for udbredt anvendelse af akupunkturbehandling mod kroniske lænderygsmerter og knæsmerter i den geriatriske (ældre) patientgruppe for at reducere bivirkningerne af polyfarmaci (brug af flere lægemidler) hos ældre.


Forskning.dk er ansvarlig for rigtigheden af denne oversættelse. Se flere detaljer om ansvar for tekst.

Kommentér denne artikel

Find os på:

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kort om forskning.dk

Forskning.dk er en portal, som ønsker mere åbenhed om den forskning, der regulerer danskernes sundhed. Samtidig kan portalen bruges til at finde dokumentation for holistiske behandlingsmetoders virkning.

Siden giver også adgang til en række nyttige links.

Kontakt forskning.dk

Kontakt gerne forskning.dk hvis du har en artikel om forskning eller en en idé til en artikel. Forskning.dk ønsker at indrage brugerne, så hold dig ikke tilbage med eventuelle input.

Århusvej 22A, 8500 Grenaa
+45 86 84 88 88
info@forskning.dk

© Forskning - 2024

Web