Nyeste forskning støtter akupunkturen

For nylig besøgte Gil Barzilay Danmark, hvor han fremlagde den nyeste forskning indenfor akupunkturen, samt effektiv kræftbehandling med urtemedicin

Udgivet den 18 jul. 16, 0:24

Opdateret den 22 nov. 18, 12:40

Forfatter: Gert Karlson

Kategorier: Behandling, Medicin, Sygdom, Tæt på forskningen

Kommentarer: 2

For et par uger siden gæstede den israelske Dr. Gil Barzilay Ph. DDipl.CM (IATCM, ETCMA) AkupunkturAkademiet i Aarhus. Her brugte han dagen på at beskrive forskningsmetoder og forskningsresultater indenfor akupunkturen. Tilhørerne bestod af akupunktører og andre interesserede i forskning i akupunktur og kinesisk medicin.

Har forsket i kræft

Om Gil Barzilay

Gil er certificeret Akupunktør og Traditionel Kinesisk Medicin Terapeut fra Borshim Campus, Tel Aviv Universitet.
Han har desuden en bachelor i Molekylær Biologi fra Imperial College, University of London og en PhD fra Oxford University, hvor han specialiserede sig i kræft forskning og har stået for adskillige publikationer.  Derefter fortsatte han med forskning i celle-død i European Union (EMBO) som Post-doctoral ved Weizmann Institute, Rehovot, Israel.
Før han begyndte at studere Kinesisk Medicin, arbejde han i Teva Pharmaceuticals i 13 år, hvor han stod for den Globale Multiple Sclerosis handel.  Selvom han anerkender gavnen af Vestlig Medicin, er han blevet overbevist om at Kinesisk Medicin har en del mere at tilbyde i forhold til at genoprette balance og bevare et godt helbred.

Tidligere har Gil Barzilay forsket i behandling af kræft, men gennem de sidste tre år er det interessen for forskning i akupunktur, der har været omdrejningspunktet. Ifølge Gil, så er det især den nyeste forskning, der er mest interessant, da nye retningslinjer for at forske har øget kvaliteten af forskningsresultater, indenfor akupunkturen, de sidste par år.

Forskning er vigtig

Akupunktur kan hjælpe mange mennesker, og samtidig er der ikke de bivirkninger, der som regel er ved traditionel medicin. Akupunkturen bruges allerede nu på mange hospitaler. I Israel er metoden ofte anvendt mod eksempelvis graviditetsproblemer. På de danske sygehuse bruges akupunktur mest mod kvalme efter operation og som smertestiller ved fødsler.

Akupunkturforskning er kompliceret

Forskning i medicins virkning er meget mere enkel end forskning i akupunktur. I akupunkturklinikker kombinerer man ofte forskellige metoder med kost- og urteterapi for at opnå en synergieffekt. Men når man forsker skal tingene helst isoleres og så kan resultaterne også blive dårligere. Et andet problem er, at det er svært at lave blindet forskning. Måske endda umuligt. Det fungerer nemlig ikke med placebonålene. I Kina vil forsøgspersonerne gennemskue placebobehandlingen, da det er normalt at få akupunktur, og de derfor kender nålevirkningen. Et tredje problem er, at placeboakupunktur også har en virkning, selv om den som regel er mindre end ægte akupunktur.

Al forskning har en interventionsgruppe (aktiv) og en kontrolgruppe (placebo). Mange forskningsprojekter har dog også en tredje gruppe, som ikke får hverken aktiv- eller placebobehandling. Gruppen kaldes ofte ”Waiting list” (WL). Når man sammenligner kontrolgrupperne med WL-grupperne, så er der ofte en bedring i begge grupper, men som regel bedst i gruppen med placebobehandling. Derfor mener nogle engelske forskere, at der fremover ikke burde gives placeboakupunktur til kontrolgruppen.

Kinesisk forskning er kommet ind i varmen

Tidligere var kinesisk forskning ugle set, da man ikke altid overholdt de internationale regler for forskning. Men de senere år har kineserne rettet ind efter Helsinki-deklarationen. Ifølge deklaration, så skal ethvert aktivt behandlingstilbud på hospitalerne være godkendt. Derfor mener Gil ikke, at man skal ekskludere den nyeste forskning fra Kina. Forskningen skal også overholde reglerne i ”Standards for Reporting Interventions in Clinical Trials of Acupuncture (STRICTA) Guidelines (2010)”.

Urtemedicin effektiv mod brystkræft

I kinesisk medicin spiller urtemedicinen en væsentlig rolle. Eksempelvis bekræfter et forskningsprojekt, at urteremediet Bai Hua She She Cao tilsyneladende kan reducere dødsfald på grund af brystkræft med hele 86 pct.

Gil Barzilay 4

Gil Barzilay som foredragsholder på AkupunkturAkademiet i Aarhus

Eksempler på ny forskning

Gil Barzilay fremlagde en del forskningsresultater indenfor akupunkturen og kinesisk urtemedicin. Her er nogle eksempler fra de seneste to år (2014-2016):

Migræne/hovedpine:
Acupuncture for the prevention of tension-type headache
Acupuncture for Frequent Migraine
Auricular Acupuncture for the Treatment of Pediatric Migraines in the Emergency Department.

Smerte:
Standardized versus Individualized Acupuncture for ChronicLow Back Pain: A Randomized Controlled Trial.
Effect of stimulating acupoint Guanyuan (CV 4) on lower back pain by burning moxa heat for different time lengths: a randomized controlled clinical trial.
Diagnosis and treatment of low back pain: a joint clinical practice guideline from the American College of Physicians and the American Pain Society.
Randomised controlled trial of contralateral manualacupuncture for the relief of chronic shoulder pain.
The Effectiveness of Cupping Therapy on Relieving Chronic Neck and Shoulder Pain: A Randomized Controlled Trial.
Mechanisms of acupuncture-electroacupuncture on persistent pain.

Overgangsalder:
Acupuncture in Menopause (AIM) study: a pragmatic, randomized controlled trial.
The acupuncture treatment for postmenopausal hot flushes (Acuflash) study: traditional Chinese medicine diagnoses andacupuncture points used, and their relation to the treatmentresponse.
Chinese medicine treatment for menopausal symptoms in the UK health service: is a clinical trial warranted?

Kræft:
Adjunctive traditional Chinese medicine therapy improvessurvival in patients with advanced breast cancer: a population-based study.
Adjunctive Chinese Herbal Medicine therapy improves survival of patients with chronic myeloid leukemia: a nationwide population-based cohort study.
Effectiveness of acupuncture and related therapies forpalliative care of cancer: overview of systematic reviews.
Colon cancer and the epidermal growth factor receptor: Currenttreatment paradigms, the importance of diet, and the role of chemoprevention.
The effect of green tea intake on risk of liver disease: a meta analysis.

Fordøjelse:
Randomized controlled trial: moxibustion and acupuncture for the treatment of Crohn’s disease.
Electroacupuncture for patients with diarrhea-predominantirritable bowel syndrome or functional diarrhea: A randomized controlled trial.

Vejrtrækning:
Curative effect of heat-sensitive moxibustion on chronic persistent asthma: a multicenter randomized controlled trial.
Moxibustion with Chinese herbal has good effect on allergic rhinitis.

Psykiske problemer:
Acupuncture for sleep quality, BDNF levels and immunosenescence: a randomized controlled study.
Six-month effects of integrative treatment, therapeutic acupuncture and conventional treatment in alleviating psychological distress in primary care patients–follow up from an open, pragmatic randomized controlled trial.
Randomised controlled trial on the use of acupuncture in adultswith chronic, non-responding anxiety symptoms.

Højt blodtryk:
Long-Lasting Reduction of Blood Pressure by Electroacupuncture in Patients with Hypertension: Randomized Controlled Trial.

 

2 kommentarer til “Nyeste forskning støtter akupunkturen

  1. […] Selvom Gil anerkender gavnen af Vestlig Medicin, er han blevet overbevist om at Kinesisk Medicin har en del mere at tilbyde i forhold til at genoprette balance og bevare et godt helbred. Ifølge Gil, så er det især den nyeste forskning, der er mest interessant, da nye retningslinjer for at forske har øget kvaliteten af forskningsresultater, indenfor akupunkturen, de sidste par år. Akupunktur kan hjælpe mange mennesker, og samtidig er der ikke de bivirkninger, der som regel er ved traditionel medicin. Akupunkturen bruges allerede nu på mange hospitaler. Læs hele artiklen med Gil og se de forskningsresultater han refererer til: Nyeste forskning støtter akupunkturen […]

  2. Daniel siger:

    Virkelig fed liste med links til forskning. Meget brugbar!

Kommentér denne artikel

Find os på:

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kort om forskning.dk

Forskning.dk er en portal, som ønsker mere åbenhed om den forskning, der regulerer danskernes sundhed. Samtidig kan portalen bruges til at finde dokumentation for holistiske behandlingsmetoders virkning.

Siden giver også adgang til en række nyttige links.

Kontakt forskning.dk

Kontakt gerne forskning.dk hvis du har en artikel om forskning eller en en idé til en artikel. Forskning.dk ønsker at indrage brugerne, så hold dig ikke tilbage med eventuelle input.

Århusvej 22A, 8500 Grenaa
+45 86 84 88 88
info@forskning.dk

© Forskning - 2024

Web