Medicinalfirmaer anklages for mafiametoder

Professor : Ulovlig markedsføring og fusk med forskning koster hundredetusinder af menneskeliv hvert år

Udgivet den 05 sep. 13, 8:15

Opdateret den 03 dec. 14, 11:41

Forfatter: Gert Karlson

Kategorier: Medicin, Tæt på forskningen

Kommentarer: 0

En ny bog retter et voldsomt angreb mod medicinalindustrien. Professor Peter Gøtzsche, der leder den uafhængige forskningsinstitution Nordic Cochrane Center, har skrevet bogen, som er en 300 siders lang lussing til medicinalindustrien. Peter Gøtzsche er samtidig en af verdens største kritikere af medicinalindustrien.

– Jeg har undersøgt de ti største medicinalfirmaer i verden og fundet ud af, at deres forretningsmodel opfylder kriterierne for organiseret kriminalitet. Jeg har også set på andre firmaer, og de begår samme slags kriminalitet, siger Peter Gøtzsche til DR Nyheder.

Mange domme og forlig

I bogen “Dødelig medicin og organiseret kriminalitet” giver Peter Gøtzsche talrige eksempler på sager, særlig i USA, hvor medicinalfirmaer er dømt for ulovligheder eller har indgået forlig for op til flere milliarder dollars.

– Det drejer sig om bedrageri over for offentlige kasser, som udgør et gigantisk tyveri af skatteydernes penge. Og det drejer sig i høj grad om ulovlig markedsføring og i høj grad om bestikkelse af læger.

Ifølge Peter Gøtzsche bliver der mere og mere kriminalitet.

– De meget store bøder og forlig om milliardbeløb kommer med tættere og tættere interval end for bare ti år siden. Der er ikke tale om enkelte brådne kar, men om at hele branchen er rådden.

  • Læs hele artiklen på DR Medicinalfirmaer anklages for mafiametoder
  • Læs også “medicinalfirmaer afviser anklager”

Emnet er ikke nyt – læs også Læger hjernevaskes af medicinalfirmaer

Medicin er farlig Nye alvorlige lykkepiller-sager: Baby uden kranium

Tags: fusk mafia medicin medicinalindustri medinalfirmaer svindel

Der er lukket for kommentarer.

Find os på:

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kort om forskning.dk

Forskning.dk er en portal, som ønsker mere åbenhed om den forskning, der regulerer danskernes sundhed. Samtidig kan portalen bruges til at finde dokumentation for holistiske behandlingsmetoders virkning.

Siden giver også adgang til en række nyttige links.

Kontakt forskning.dk

Kontakt gerne forskning.dk hvis du har en artikel om forskning eller en en idé til en artikel. Forskning.dk ønsker at indrage brugerne, så hold dig ikke tilbage med eventuelle input.

Århusvej 22A, 8500 Grenaa
+45 86 84 88 88
info@forskning.dk

© Forskning - 2024

Web