Kendt professor frikendt for svindel med forskning

Professor Bente Klarlund Pedersen fik i dag medhold i en retssag om forskningssvindel

Udgivet den 18 feb. 15, 18:33

Opdateret den 04 mar. 15, 23:20

Forfatter: Gert Karlson

Kategori: Tæt på forskningen

Kommentarer: 0

Udvalgene Vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU) kendte i august sidste år Bente Klarlund Pedersen skyldig i videnskabelig uredelighed, men i dag har Østre Landsret fastslået, at UVVU skal ophæve denne afgørelse.

UVVU mente, at hun havde gjort sig skyldig i uredelighed i forbindelse med fire videnskabelige artikler. Bente Klarlund Pedersen ville dog ikke finde sig i UVVUs afgørelse og derfor anlagde hun sagen mod udvalgene, hvilket er højst usædvanlig. Nu har hun så retten ord for, at hun er blevet stemplet på et forkert grundlag.

Hun har også ment, at medlemmerne af UVVU ikke var habile, da de tog stilling til hendes forskning. Desuden bad hun landsretten om at fastslå, at ministeren for forskning og undervisnings forlængelse af fire medlemmer af UVVU var ugyldig. Disse påstande har landsretten dog afvist.

Som følge af dommen dømmes UVVU til at betale professoren 400.000 kroner, som delvist dækker professorens omkostninger

Tags: UVVU

Kommentér denne artikel

Find os på:

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kort om forskning.dk

Forskning.dk er en portal, som ønsker mere åbenhed om den forskning, der regulerer danskernes sundhed. Samtidig kan portalen bruges til at finde dokumentation for holistiske behandlingsmetoders virkning.

Siden giver også adgang til en række nyttige links.

Kontakt forskning.dk

Kontakt gerne forskning.dk hvis du har en artikel om forskning eller en en idé til en artikel. Forskning.dk ønsker at indrage brugerne, så hold dig ikke tilbage med eventuelle input.

Århusvej 22A, 8500 Grenaa
+45 86 84 88 88
info@forskning.dk

© Forskning - 2024

Web