Venstre: Budget for undersøgelser af spildevand er stramt

Som vi har afdækket i denne uge, kæmper de danske rensningsanlæg med hormonforstyrrende stoffer og medicinrester, der er svære at udrense. Som et resultat bliver muslinger og andre smådyr syge, men vi ved meget lidt om langtidsvirkningerne af problemet

Udgivet den 22 jan. 16, 10:10

Opdateret den 16 feb. 16, 22:45

Forfatter: Søren

Kategorier: Miljø, Sygdom, Tæt på forskningen

Kommentarer: 0

Forskning.dk har interviewet regeringspartiet Venstres miljøordfører Erling Bonnesen om miljøproblematikken som vi har kortlagt. Fokuseres der for lidt på effekten på naturen, som forskerne mener, og udføres der omfattende målinger nok på vores spildevand i dag?

– Det er godt at se, at der kommer fokus på et område, hvor der lader til at være udfordringer, vi som politikere skal tage alvorligt og være opmærksomme på. Vi skal dog også passe på ikke at drage alt for hårdnakkede konklusioner, hvis der er tale om et enkeltstående studie, mener Erling Bonnesen (V).

Aarhus Universitets screeningsstudie peger på, at der tilsyneladende findes hormonforstyrrende stoffer i vandløb og åer i hele landet, og at dette bl.a. kan resultere i formeringsproblemer hos muslinger. Bruger der nok penge på målinger og vandrensning i dag?

– Der er ingen tvivl om, at der kan være udfordringer med disse stoffer, og vi skal som politikere måske se på, om der er mere grundlag for at undersøge tingene. Jeg må dog også sige, at det er stramme tider, og at vi bliver nødt til at forholde os til det budget, der er lagt.

Forskerne i artiklerne peger på, at det nationale overvågningsprogram NOVANA udfører få målinger af medicin og hormonforstyrrende stoffer. Kan I bede om at få omfordelt midlerne, således at de anvendes mere bredt end i dag, hvor der oftest måles for pesticider?

– Vi skal holde os til budgettet, men vi kan da eventuelt se på en omfordeling af midlerne, hvis der er fagligt grundlag og mere at konkludere ud fra for os som politikere, slutter Erling Bonnesen.

__
Artikler i Forskning.dk’s miljøserie

Hormonforstyrrende stoffer i åer gør danske dyr syge 

Miljøfarlig medicin bliver i vores spildevand

Venstre: Budget for undersøgelser af spildevand er stramt

Kommentér denne artikel

Find os på:

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kort om forskning.dk

Forskning.dk er en portal, som ønsker mere åbenhed om den forskning, der regulerer danskernes sundhed. Samtidig kan portalen bruges til at finde dokumentation for holistiske behandlingsmetoders virkning.

Siden giver også adgang til en række nyttige links.

Kontakt forskning.dk

Kontakt gerne forskning.dk hvis du har en artikel om forskning eller en en idé til en artikel. Forskning.dk ønsker at indrage brugerne, så hold dig ikke tilbage med eventuelle input.

Århusvej 22A, 8500 Grenaa
+45 86 84 88 88
info@forskning.dk

© Forskning - 2024

Web