Forskning: Regioner støtter forskning, der er uafhængig af medicinalindustrien

7 millioner kroner til uafhængig forskning skal nu omsættes til resultater for patienterne

Udgivet den 22 nov. 18, 12:17

Opdateret den 22 nov. 18, 12:30

Forfatter: Gert Karlson

Kategorier: Sunde vaner, Tæt på forskningen

Kommentarer: 0

Medicinalindustrien sidder tungt på forskningen i Danmark, men Danske Regioner ønsker mere uafhængig forskning.

Uafhængig forskning prioriteret

Medicinsk cannabis til patienter med nyre-lidelser og antibiotika til gravide. Det er et par af eksemplerne blandt seks projekter, der nu får støtte fra Regionernes Medicinpulje, der støtter den uafhængige forskning.

-Det er netop formålet med puljen: At støtte projekter, der er uafhængige af medicinalindustrien til gavn for både samfundsøkonomien og patienterne, siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner.
Projekterne skal undersøge, hvordan vi kan bruge medicin bedre. Og forskningen støttes af regionerne, fordi lægemiddelindustrien ikke har interesse i projekterne.

Virker medicinsk cannabis mod ubehag hos nyrepatienter?

Patienter med nedsat nyrefunktion døjer ofte med smerte, kvalme og manglende appetit. Det er i forvejen surt at være nyrepatient, og det gør det ikke bedre, at de spiser for lidt. I dag er det desværre svært for lægerne at behandle alle symptomerne, fordi den allerede kendte medicin kan være farlig for nyrerne.
Men der kan måske være en ny behandlingsform på vej. Et af dette års bevillingsmodtagere – en gruppe forskere på Odense Universitetshospital – vil nemlig undersøge, om medicinsk cannabis kan fjerne nogle af generne.

Seks projekter blandt 44 ansøgninger udvalgt

Det er femte år i træk, at Regionernes Medicinpulje uddeler støtte.
-De 44 ansøgninger, som Danske Regioner har modtaget i denne runde, vidner om stor interesse fra vores fagfolk. Vi har fokus på, at patienterne får maksimal gavn af deres behandlinger, så derfor dækker den uafhængige medicinpulje et vigtigt behov, siger Stephanie Lose.

Regionernes Medicinpulje er blevet til med bidrag fra alle fem regioner. Derfor har ansøgningskomiteen i deres bedømmelse lagt vægt på tværregionale projekter.

Læs mere:

Disse projekter får støtte fra Regionernes Medicinpulje (PDF)

Tags: cannabis Danske Regioner uafhængig forskning

Kommentér denne artikel

Find os på:

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kort om forskning.dk

Forskning.dk er en portal, som ønsker mere åbenhed om den forskning, der regulerer danskernes sundhed. Samtidig kan portalen bruges til at finde dokumentation for holistiske behandlingsmetoders virkning.

Siden giver også adgang til en række nyttige links.

Kontakt forskning.dk

Kontakt gerne forskning.dk hvis du har en artikel om forskning eller en en idé til en artikel. Forskning.dk ønsker at indrage brugerne, så hold dig ikke tilbage med eventuelle input.

Århusvej 22A, 8500 Grenaa
+45 86 84 88 88
info@forskning.dk

© Forskning - 2024

Web